fbpx

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Rolfers™ werken op een holistische wijze. Met de handen reorganiseren ze het fasciale systeem van het gehele lichaam. Door patronen los te maken die vast zitten in het faciale systeem, krijgt het lichaam meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid terug. Het lichaam is in staat om beter in balans te zijn met de zwaartekracht. De bewegingseducatie tijdens de Rolfing® sessies helpt mensen vaak om meer bewust te zijn van hun lichaam en om hun lichaamshouding te verbeteren, zodat klachten worden verminderd.

Tijdens een Rolfing sessie werken behandelaar en cliënt samen als een “leerteam”. In plaats van alleen een serie vakkundige technieken op een voornamelijk passieve cliënt uit te voeren, geloven Rolfers dat er winst te behalen valt door de cliënt actief te betrekken bij het proces. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de cliënt kleine  bewegingen te laten uitvoeren tijdens de behandeling.

Een serie van 10 sessies

Alhoewel één Rolfing sessie zeker doeltreffend is, is het doel van Rolfing Structurele Integratie om het functioneren van het gehele lichaam te verbeteren. Traditioneel werken wij met de “10 sessies serie” ontwikkeld gedurende een jaren lang proces door Dr. Ida P. Rolf om het lichaam op een uitgebreide holistische wijze te behandelen. Elk van de 10 Rolfing sessies heeft een verschillend thema en gebied waar we aan werken, rekening houdend met de individuele behoefte van elke cliënt. We beginnen met het openen van de meer oppervlakkige lagen van het lichaam in de eerste drie sessies en introduceren de basis concepten van Rolfing Structurele Integratie. In sessies 4 tot en met 7 behandelen we de “kern” van het lichaam, we werken in op diepere lagen om langdurige veranderingen te bewerkstelligen. Sessies 8 tot en met 10 zijn zelfs nog meer gepersonaliseerd, het doel van deze sessies is om al het werk te integreren in een goed functionerend geheel.

De 10 Rolfing sessies serie is een proces. Cliënten worden daarom geadviseerd, afhankelijk van de behoefte, om een tot vier weken tijd te laten tussen de sessies om het lichaam de tijd te geven om de veranderingen te integreren.

Wat kunt u verwachten van een Rolfing® sessie?

Elke Rolfing® sessie duurt een tot anderhalf uur. Meestal beginnen we met een korte analyse van hoe de cliënt staat, loopt en zit. Dit doen we om te zien hoe de structuur van het lichaam is en hoe het lichaam functioneert.

We werken hoofdzakelijk op een massagetafel waar u ontspannen op kunt liggen terwijl de Rolfer™ met zijn handen op het lichaam inwerkt door nauwkeurig met gevoel druk uit te oefenen op specifieke gebieden van het lichaam. Rolfers werken met een breed spectrum aan aanrakingen, deze variëren van voorzichtig tot diep en intens. We werken ook vaak staand en zittend om de cliënt te helpen met de behaalde resultaten te integreren met de zwaartekracht. Tijdens de Rolfing sessie is de cliënt vaak gekleed in ondergoed en de Rolfer vraagt geregeld aan de cliënt om actief aan de sessie deel te nemen door te bewegen. Na een sessie geven de meeste mense aan een gevoel te hebben van diepe ontspanning, betere stabiliteit, meer bewegingsvrijheid en een gevoel van revitalisatie en zich meer bewust zijn.

Praktische informatie

Prijs per sessie: € 80

Locaties:

Haarlem Centrum
Fysio van Ham
Prinsen Bolwerk 5
2011 MA Haarlem

Laren
Fysio Van Straten
Heideveldweg 12
1251 XN Laren
(navigatie adres: Caliskamp 5)

Voor wie? Reserveer een sessie